Gezaagd besloot om samen te werken met Multimedium voor de ontwikkeling van een professionele webshop. Die webshop draait natuurlijk om e-commerce, maar ook om hun diensten. "Meesters in maatwerk", zo luidt het op de webshop. In deze casestudy nemen we je mee in het traject van hoe wij Gezaagd hebben geholpen het bestellen van hout op maat makkelijker dan ooit te maken.

Wie is Gezaagd.be?

Gezaagd is een erkend schrijnwerkersbedrijf met ruim 10 jaar ervaring in timmerwerken van constructie tot interieurbouw. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervaardigen van maatwerk houten producten voor zowel particuliere als professionele klanten. Met een gespecialiseerd team, een modern machinepark en transportmiddelen staan ze bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en precisie, zowel in de producten als in de service.

Hier komt de Configurator

De online configurator van Gezaagd maakt het bestelproces sneller en eenvoudiger dan ooit. Klanten kunnen alle gewenste formaten panelen ingeven. Ons algoritme berekent continu de meest optimale verdeling zodat de houten plaat kan verzaagd worden met zo min mogelijk restmateriaal. Alles wordt visueel weergegeven zodat je op elk moment perfect kan zien hoeveel er nog over is van de houtplaat.

ERP Heen & terug

De verschillende houtsoorten in de configurator worden rechtstreeks opgehaald uit het interne ERP-systeem van Gezaagd. Zo weerspiegelt het aanbod op de website ook steeds de werkelijke vooraad. Wanneer online een order wordt ingediend, komt deze op zijn beurt ook terug terecht in dat ERP-systeem zodat het intern verder opgevolgd kan worden. De webshop sluit met andere woorden naadloos aan op de reeds bestaande bedrijfsprocessen.

Hout bestellen on-the-go

Bij het bestellen van hout op maat zijn er veel tussenstappen nodig zoals bv. houtkeuze, zaagvorm, afwerking,… Om eenvoudig ‘on-the-go’ bestellen toch mogelijk te maken hebben we er van in het begin rekening mee gehouden dat het hele bestelproces ook voor mobiele toestellen perfect geoptimaliseerd is. Door zoveel mogelijk drempels weg te nemen zorgen we ervoor dat hout op maat bestellen nog nooit zo makkelijk ging.

Bezoek website

Is jouw bedrijf een match met Multimedium?